כל מה שצריך לדעת על מקרי רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית היא אחד הדברים החמורים והטרגיים שיכולים לקרות בחדר לידה. למרות שגם רופאים ואחיות הם בסופו של יום רק בני אדם, וטעויות עלולות לקרות, במקרים של לידה, הטעויות הללו לא פעם מובילות לפגיעות קשות ובאף במקרים חמורים למוות ואובדן. רשלנות רפואית מתייחסת לטעויות לא מוצדקות שגרמו לנזק בלתי הפיך ליולדת, או לעובר/תינוק בזמן או לפני פרוצדורת הלידה. יחד עם זאת, חשוב להבין שלא כל תקרית מצערת בחדר הלידה נחשבת לרשלנות רפואית, ואילו "טעויות" אכן מוגדרות כרשלנות רפואית מהסיבה שהן נגרמו בעקבות חוסר אחריות מקצועיות, ושיקול דעת.

אז אילו מקרים נחשבים לרשלנות רפואית? בוא נפרט

  1. אי נוכחות של רופא/ה או מיילד/ת- אם הגעתן לחדר הלידה ולא נוכח בו רופא או מיילדת מקצועית אז אכן מדובר ברשלנות רפואית. בזמן לידה עלולים לקרות סיבוכים רפואיים שדורשים אני מקצוע בכירים שמתמחים בטיפולים הדחופים ויודעים כיצד לפעול. צריך לזכור שבזמן סיבוכים רפואיים כל שנייה קובעת. לכן, אם סבלתן מסיבוך ונאלצתן להמתין לרופא בכיר, דבר שהוביל לנזק לתינוק או ליולדת, אז אכן מדובר במחדל ויש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.
  2. אבחון שגוי- לא פעם הרופאים נאלצים לבצע לידה מיידית בעקבות חוסר אספקה של חמצן לתינוק וכדומה. כאשר הרופאים לא מאבחנים את המקרה בזמן וגורמים לנזק לתינוק ואף למוות, אכן ייתכן וכי מדובר ברשלנות וצריך לבחון את המקרה.
  3. ביצועים לקויים בפרוצדורת הלידה- למרות שפרוצדורת הלידה היא אחת מהפרוצדורות הנפוצות ושכיחות, לא פעם נעשות טעויות חמורות בביצוען, כמו נתינת משככי כאבים לאישה שהודיעה על אלרגיה, שימוש במינון גבוה מידי, חוסר תשומת לב למוניטור, שימוש בציוד רפואי לא סטרילי וגרימה לזיהום ועוד.
  4.     טיפול שגוי לאחר הלידה- גם לאחרי הלידה לא פעם היולדת או התינוק זקוקים להמשך טיפול רפואי,  ובפרט אם היו סיבוכים בלידה או ניתוח קיסרי. במידה והסיבוכים גרמו לפגיעה כלשהי שלא אובחנה (ללא סיבה מוצדקת!) אז אכן מדובר ברשלנות רפואית.

מה עושים אם נקלעתם לרשלנות רפואית?

במידה ואכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית בלידה או אם הנכם חושדים שכך המקרה, עליכם לפנות לעורך דין המתחמה בתחום הרשלנות הרפואית ולשקול נקיטת צעדים משפטיים. למרות שתביעה משפטית לא יכולה לבטל את הנעשה, ולא פעם מדובר במקרים טרגיים וקשים, התביעה כן יכולה להילחם עבור תנאים טובים יותר ובמיוחד אם מדובר בנזק שידרוש טיפולים רפואיים לאורך חייו של התינוק או האם. תינוק שסובל מפגיעה מוחית, או אם שסובלת מנכות בעקבות רשלנות רפואית יזדקקו לטיפולים שונים שיוכלו לסייע ולשפר את איכות חייהם, ולכך מתלווים הוצאות כבדות, וחשוב שמי שיישא אותן יהיה האחראי לדבר. חשוב שתדעו, אם נעשה לכם נזק, מטרת התביעה היא שהרופא או המוסד הרפואי יישאו באחריות ויעניקו לכם תשלומים שמגיעים לכם בזכות ולא בחסד.